Monte Grande
Úkol dne…..najít ubytování. Soudě podle nápisu hotel na každém
třetím domě, to nebude zas tak složité. První zdání klame. Martin
je na parkovišti a vysílá mě k prvnímu hotelu. To je divné, dveře
zavřené a malým okýnkem na mě vykoukne chlápek. Už z výrazu jeho
obličeje tuším, že něco není v pořádku, ale konkrétně, nevím co.
Na otázku k možnosti ubytování rezolutně kroutí hlavou. Nechápu,
ale u dalšího hotelu mi secvakne. To jsou hotely pro milence,
maximálně na tři hodiny. Hotely vypadají luxusně. I japonské
zahrady zkrášlují vstupy do hotelů jako předzahrádky. Vzdávám to
po dalším zastavení, když mi seňora nedává žádnou naději najít
tady v okolí jaksi normální hotel. Promiňte, hledaný druh hotelu
tady nefrčí.
Jedem do města.
Martin má v záloze adresu hotelu, kde byli ubytováni v loni, ale i
tady se nechytáme. Ne, ne a ne. Ani zmínka o extra ceně dohodou
nezabírá. Dívej se doprava, já budu
hlídat levou stranu. Po chvilce Martin zahlédl něco jako název
hotelové školy. Zastavujem. Škola to vůbec nebyla, ale Martinovo
charizma zapůsobilo na jednu dámu, která mu přináší navštívenku na
seňoru Marii, která má ve městě ubytování privátní.
Dojedeme k domu
s ostrahou. Vychází velmi kultivovaná
žena s příjemným kukučem. Martin ji
uhranul zřejmě taky a zdá se, že máme vyhráno. Na recepci pracuje
její nevlastní syn. Výhodou je, že při domlouvání podmínek
ubytování mohu mluvit s ním anglicky. Ze stanu rovnou do luxusní
vily? To mě tak rozhodilo, že přestávám mluvit i česky, natož
nějakým cizím jazykem. Mámo, co ti je? Nic, jen jsem v šoku.
Dlouho dobu sedím v našem pronajatém pokoji na posteli a
vzpamatovávám se. Pozlacené
kohoutky…….ty mi daly. Tak fajn, kde je ta voňavka od Diora? Na
vaně a chceš Addict, Homme Sport, Star, Dolce Vita nebo Diorellu?
Stříkni mě tím Addictem.
Co si dáte k snídani?
Americkou se vším všudy. Před tím však půlhodinka v bazénu.
Naplánovali jsme
si výlet. La Boca…….vrháme se do křtánu umění. Umělci jsou tu
trochu víc oprsklejší a dotěrnější ve smyslu jak oškubat
návštěvníka místních uliček o peníze. V Londýně v uměleckých
čtvrtích vládne větší pohoda. Na
dobrovolné hasiče nepřispívám, do restaurace se nenechávám
nalákat. Tanečníci tanga tě chytnou, partnerka hodí moji nohu přes
nohu svého partnera, její klobouk na mé hlavě. Cvak cvak foťákem a
pár pesáčů za iluzi v obětí rytmu argentinského tanga.
Je to tu velký byznys.
Obchody i obchůdky s prodejem suvenýrů, restaurace
s předzahrádkami. Z každého koutu k vám připlouvá mnoho tónů a
mnoho zvuků. Vzájemně se neruší. Na druhé straně je tu zajímavá
architektura, barevné domy a na většině domů stojí na balkóně
jakási postava, která svými gesty vždy něco sděluje kolemjdoucím.
Originální.
Martin se těšil
na botanickou zahradu, já zas na Ricoleto s kostelem a hrobkou
Evity.
Botanická zahrada byla
spíš zahradou pro opuštěné kočky. Místní lidé je mají viditelně
rádi. Sednete si na lavičku a kočka hop na vás a už se lísá. Nic
pro mě.
Osobně moje hop
je do galérie. Nezaměnitelná je expozice
moderního umění. To je brambora! Jde o malou skříňku, kde v malých
přihrádkách jsou uloženy brambory a připojeny na jakési
termometry, Je jim měřena teplota. Je vidět, že se jim tu daří.
Bez větších scvrknutí tu ta nejstarší vegetí už několik let.
Moderní evropské
umění Martin probíhá se slovy to mě nezájímá. Naopak pro mě jde o
první setkání s pravými obrazy Polloka, Kandinského, pastely
Degase a dalšími bonbónky. Nakonec se
vracíme do blázince stánků s uměleckými předměty. Co mě však
vyvádí k úžasu je silnice s deseti jízdními pruhy v jednom směru.
Jízdu si pěkně užívá Martin, ale vůbec mu nezávidím. Soustředí se
na jízdu, červená, zelená, auta vlevo, auta vpravo.
Martin
má samozřejmě dobrý nápad, jak strávit dnešní večer.
Jít do Parillady přímo tady do Monte Grande. Martin tu byl
vloni s klukama a tak si rychle vybavuje, kde seděli, co jedli a
kolik platili. Mega restaurace.
Dostáváme stůl v rohu restaurace. Vše se dostává do varu během
půlhodiny. Restaurace se zaplní skoro do posledního místa.
Netroufnu si říct kolik lidí ze strany personálu se stará o
veškerý servis.
Naše menu začíná sýrovými kuličkami, šunkou, sýrem,
roustbeefem….trochu zeleniny. Potom si necháváme připravit lososa
na roštu a pak také hovězí. Jako dezert si objednávám jahodovou
zmrzlinu a jahody. Martin sprásknul těch sladkostí daleko víc.
Nevím čím to je, ale
pokud se ke stolu objedná voda a víno, tak číšník většinou víno
přináší ke mně. A to nepiju alkohol. Čím to asi je?
|